Andesovs

Andesovs

20 min
Andesovs, det er godt! Og den skal helst sidde lige i skabet. Savner du en nem andesovs opskrift - så får du den her. Det er opskriften på en god andesovs med andefedt. Det er lige før (men også kun lige før) man kan undvære anden, bare der er en god andesovs - og nok af den. Men juleaften vil vi ikke undvære hverken and eller andesovs.
https://www.arla.dk/opskrifter/andesovs/

Sådan gør du

Andesovs
  • Kog andeskyen ind eller tilsæt vand, så du har de ca. 3 dl siet og skummet stegesky.
  • Lad andefedtet blive varmt i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt mel og pisk til det er opsuget, og opbagningen har taget lidt farve.
  • Tilsæt skyen ca. 1 dl ad gangen - pisk konstant.
  • Kom fløde, salt og peber i og kog sovsen ved svag varme i ca 5 min. - rør af og til.
  • Smag til og tilsæt kulør.

Du skummer stegeskyen ved forsigtigt at trække en spiseske hen over overfladen på skyen. Hvis du lader stegeskyen køle lidt af, bliver det nemmere. Har du god tid og kan lade skyen blive iskold, er det endnu nemmere, fordi fedtet bliver stift. Har du ingen andesky, kan du bruge en sky lavet af vand og koncentreret andefond fra flaske. Lav evt. skyen lidt kraftigere end anbefalet på flasken, for at få mere smag.

Energiindhold for hele retten:

2494 kJ / 596 kcal

Næringsindhold pr. 100g

576 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 5,5 % 1,9 g
Kulhydrat: 11,1 % 3,7 g
Fedt: 83,4 % 13 g
Mere inspiration

Her en nem og velsmagende opskrift på brun sovs - selv uden bouillon at starte med...

Brun sovs
15 min
Brun sovs
(18)
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

Ingredienser

Andesovs
3 dl Siet og skummet stegesky fra en and
1 spsk Andefedt
2 spsk Hvedemel
1 dl Piskefløde
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Kulør