Æbleskiver

December og æbleskiver hænger uløseligt sammen. Der er ikke så mange, der bager dem selv mere, men det er synd og skam, for en nybagt hjemmelavet æbleskive smager fantastisk - og så er der mulighed for at variere smagen og evt. fyld, når man laver dem selv.

Bagning

Vend æbleskiverne første gang, når dejen har dannet skorpe og er lysebrun. Der skal være så meget flydende dej, at æbleskiverne kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt. Æbleskiven er færdigbagt når man kan stikke en kødnål eller tandstik i den, og der ikke hænger dej ved. Hold æbleskiverne lune fx i ovnen ved 150 grader.

Tip

Æbleskiver kan tilberedes i god tid og lunes i ovnen i ca. 10 min. ved 200 grader. Æbleskiver kan fryses, men de smager ikke som friskbagte.

Æbleskiver med fyld

Hvis man har lyst, kan man tilsætte fyld til æbleskiven, når den er halv bagt. Der er tradition for at fylde æbleskiven med et lille stykke æble eller sveske, men det er kun fantasien der sætter grænser. Prøv evt. med andet frisk eller tørret frugt, en klat frugtmos, en lille skefuld af din yndlingsmarmelade, frosne blåbær, hakket chokolade, sirup osv.

Se opskrifter på æbleskiver her