Artiskokker med mild ostecreme

Artiskokker med mild ostecreme

45 min
Varier gerne med bagte kastanjer, eller brug ostecremen som en del af ostebordet.
https://www.arla.dk/opskrifter/artiskokker-med-mild-ostecreme/

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat citronskiver og salt i kog i en stor gryde. Skær stilken af artiskokkerne helt tæt ved bunden. Fjern eventuelle visne blade og skyl artiskokkerne grundigt. Kom dem i det kogende vand. Kog artiskokkerne ved svag varme og under låg ca. ½ time, eller til et blad kan løsnes ved et let træk.
Mild ostecreme
  • Skær imens den hvide skorpe af osten. Pisk ost, fløde, citronsaft, pinjekerner og timian sammen. Smag til. Fordel den milde ostecreme i 4 små skåle. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Server de varme artiskokker sammen med den kolde ostecreme.
Tips
  • Den milde ostecreme kan også serveres til bagte kastanjer. Eller til at smøre på brød - fx som en del af en osteanretning.
Energiindhold for hele retten:

5712 kJ / 1365 kcal

Næringsindhold pr. 100g

233 kJ / 56 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 13,4 % 1,8 g
Kulhydrat: 20,4 % 2,8 g
Fedt: 66,2 % 4,2 g

Ingredienser

1½ liter Vand
½ Citron (usprøjtet) i skiver
1½ tsk Groft salt
4 Små artiskokker
Mild ostecreme
150 g Blåskimmelost
3 spsk Piskefløde
2 tsk Friskpresset citronsaft
3 spsk Hakkede, ristede pinjekerner
1 spsk Finthakket frisk timian