Aspargessalat med perlespelt og kylling

Aspargessalat med perlespelt og kylling

30 min
De hvide asparges er en delikatesse, som du ikke må gå glip af. Her er de med i en dejlig salat sammen med bl.a. gylden stegt kylling, perlespelt og salatost.
https://www.arla.dk/opskrifter/aspargessalat-med-perlespelt-og-kylling/

Sådan gør du

  • Bring vand, perlespelt og salt i kog i en gryde. Kog kernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 16 min. Tilsæt eddike og sukker - under omrøring. Lad speltperlerne køle lidt af.
  • Vend løgene med citronsaft. Lad dem trække på køkkenbordet i ca. 15 min. Rør af og til.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg de flækkede kyllingeinderfileter ved jævn varme i ca. 4 min. - vend dem af og til. Tilsæt rødløg og steg yderligere 1 min. Drys kyllingekødet med citronskal, salt og peber og tag det af panden.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog aspargesene ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Hæld vandet fra og lad aspargesene dryppe af i en sigte.
  • Anret på et fad, på en bund af spinatblade: speltkerner, det stegte kyllingekød, asparges og ost. Server den lune eller kolde salat med ristet flute.
Energiindhold for hele retten:

9568 kJ / 2287 kcal

Næringsindhold pr. 100g

346 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 26,3 % 5,4 g
Kulhydrat: 43,6 % 8,9 g
Fedt: 30,1 % 2,8 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

2 dl Vand
160 g Perlespelt (ca. 2 dl)
½ tsk Groft salt
1 spsk Æbleeddike
1 spsk Rørsukker
3 Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
3 spsk Friskpresset citronsaft
20 g Smør
300 g Kyllingeinderfileter delt på langs
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
300 g Skrællede hvide asparges i mundrette bidder
100 g Rensede babyspinatblade
250 g Salatost
Tilbehør
150 g Ristet flutes