Tarteletter med asparges og kylling

Tarteletter med asparges og kylling

45 min
Prøv tarteletter med asparges og kylling - en ny udgave af den klassiske tarteletter med høns i asparges. Det er aspargesstuvningen, der giver den kendte smag, også her i tarteletter med kylling og asparges, hvor der er skruet op for aspargesene og mængden af kyllingekød er sat ned. Men det opdager du faktisk ikke. Giv dine tarteletter ekstra sprødhed med et stykke sprødt kyllingeskind og lad den grønne pynt følge sæsonen. Her et forslag til både sommer og vinter topping.
https://www.arla.dk/opskrifter/tarteletter-med-asparges-og-kylling/

Sådan gør du

Bagetid for grønkål:

Ca. 5 min. ved 200° - traditionel ovn.

Aspargessauce med kylling
  • Skyl og tør kyllingelårene og pil skindene af (gem dem).
  • Bring vand, kyllingelår, og laurbærblade i kog i en gryde. Kog lårene ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Tag kyllingelårene op, si suppen og kom den tilbage i gryden.
  • Kog suppen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min. eller til der er ca. 1 dl tilbage.
  • Smelt smørret i en gryde ved jævn varm, svits løget i ca. 1 min. og tilsæt melet under kraftig omrøring. Tilsæt aspargesvand (ca. 2 dl) og bring opbagningen i kog. Tilsæt suppe fra kyllingelårene, fløde, salt og peber og lad stuvningen koge ved svag varme i ca. 10 min. - under omrøring.
  • Pil kødet fra benene og riv det i trevler - med 2 gafler.
  • Vend kyllingekød og aspargessnitter i og kog stuvningen ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. Smag til.
Sprødt kyllingeskind
  • Læg imens kyllingeskindene på en plade med bagepapir og glat dem godt ud.
  • Drys med salt og læg et stykke bagepapir og en bageplade ovenpå.
  • Rist skindene midt i ovnen. Lad de stegte skind køle af på køkkenrulle.
Ved servering
  • Lun tarteletterne efter anvisningen på emballagen.
  • Hæld ca. ¾ dl aspargessauce med kylling i hver tartelet. Pynt med sprød skind og behørig tilbehør.
Vinterversion
  • Vend grønkål godt rundt med olie og salt.
  • Fordel grønkålen på en bageplade med bagepapir og bag det midt i ovnen.
Ristning af kyllingeskind
  • Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Hvis du vil tilberede et tarteletfyld helt uden kød, kan du skifte kyllingekødet ud med stegte champignoner (brug ca. 200 g champignoner i kvarte). I stedet for den indkogte suppe fra kyllingelårene kan du bruge 1 dl vand sammen med 1 spsk koncentreret grøntsagsfond. Ellers følger du opskriften som beskrevet.

Er du mere til traditionelle tarteletter? Så prøv denne opskrift tarteletfyld.

Energiindhold for hele retten:

7562 kJ / 1807 kcal

Næringsindhold pr. 100g

415 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 12,8 % 3,1 g
Kulhydrat: 27,9 % 6,8 g
Fedt: 59,3 % 6,6 g
Mere inspiration

Du kan bage dine egne tarteletskaller

Tarteletskaller
60+ min
Tarteletskaller
(56)

Ingredienser

Se den {klassiske} version
Aspargessauce med kylling
3 Kyllingeunderlår (ca. 300 g)
½ liter Vand
3 Laurbærblade
40 g Smør
1 Finthakket løg
50 g Hvedemel (ca. ½ dl)
1 dåse Afdryppede hvide aspargessnitter (gem vandet) (ca. 430 g)
¼ liter Madlavningsfløde
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ tsk Groft salt
10 Tarteletter
Vinterversion
50 g Grønkål i meget tynde strimler
2 tsk Rapsolie
1 tsk Groft salt
Sommerversion
5 Tykke grønne asparges i meget tynde strimler
2 dl Ærteskud