Bagt cheesecake med vanilje og passionfrugt
60+ min

Bagt cheesecake med vanilje og passionfrugt

Der er mange meninger om cheesecake - skal den være rå eller bagt? Vi elsker begge dele! Denne er bagt, hvilket giver en fantastisk smag og fylde.
Bedømmelse (24 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt cheesecake med vanilje og passionfrugt

Der er mange meninger om cheesecake - skal den være rå eller bagt? Vi elsker begge dele! Denne er bagt, hvilket giver en fantastisk smag og fylde.

Ca. 12 stykker.

Antal portioner

Kiksebund

  • 175 g smør - smeltet
  • 400 g knuste digestive kiks

Cheesecake

  • 700 g Buko® Naturel
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 1 vaniljestang - kornene heraf

Cheesecake fortsat

Passionsfrugt-coulis

  • 2 blade husblas
  • 150 g passionfrugter (ca. 6 stk.)
  • 2 dl appelsinjuice
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)

Fremgangsmåde:

Kiksebund

Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter). Bland smør og de knuste kiks godt sammen. Fordel blandingen i formen og pres den godt sammen - den skal også gå op af siderne (ca. 6 cm). Bag den midt i ovnen.

Cheesecake

Pisk imens ost, æg, sukker og vaniljekorn godt sammen. Det skal være helt glat. Hæld blandingen i den bagte kiksebund og bag den midt i ovnen. Den skal være fast som budding når du banker på springformen. Lad kagen hvile på en bagerist i ca. 10 min.

Cheesecake fortsat

Pisk imens cremefraiche og flormelis sammen og fordel det på kagen. Bag den færdig midt i ovnen og lad den køle helt af på en bagerist.

Passionsfrugt-couliss

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flæk passionsfrugterne og tag ”frugtkødet” ud. Bland det sammen med appelsinjuice og sukker i en lille tykbundet gryde. Bring det i kog og kog det ved svag varme i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas. Lad coulisén køle lidt af og fordel den på den afkølede bagte cheesecake. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer - gerne natten over.

Bagetid for bund

Ca. 5 min. ved 160° - varmluft.

Bagetid for cheesecake

Ca. 40 min. ved 160° - varmluft.

Bagetid for cheesecake fortsat

Ca. 10 min. ved 160° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 29100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 59 %
Print