Bagt kuller  på græskar
30 min

Bagt kuller på græskar

En nem og hurtig fiskeret....og fisk må vi jo gerne spise meget mere af.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt kuller på græskar

En nem og hurtig fiskeret....og fisk må vi jo gerne spise meget mere af.

Antal portioner
  • 1 hokkaido græskar (ca. ¾ kg)
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber
  • 3 små finthakkede hvidløgsfed
  • 1 tsk groft salt
  • 500 g kullerfileter eller anden hvid fisk, fx sej, torsk eller lange
  • ¾ tsk groft salt

"Pesto"

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Vask græskarret godt, flæk det og fjern kernerne. Skær græskarret i halve, tynde skiver og læg dem i et ovnfast fad (ca. 21 x 28 cm). Dryp med citronsaft og drys med chili, hvidløg og salt. Bag græskarrene midt i ovnen. Tag fadet ud efter ca. 10 min., læg fiskestykkerne på græskarrene og drys fisken med salt. Bag græskar og fisk færdig.

"Pesto"

Kom basilikumblade, salt og de 2 spsk fløde i en hurtighakker. Hak til "pestoen" er ensartet.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Kog spaghettien i ca. 8 min. til den er mør uden at være blød. Tag et par dl kogevand fra og lad spaghettien dryppe af i et dørslag. Kom den tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber. Varm godt igennem, tilsæt basilikum og smag til - tilsæt evt. lidt kogevand, hvis du synes spaghettien er for tør.

Pynt fiskestykkerne med "pestoen" og server græskar og fisk sammen med spaghettien.

Bagetid for græskar

Ca. 10 min. ved 250° - varmluft.

Bagetid for græskar og kuller

Ca. 8 min. ved 250° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 14 %
Print