Bagte grøntsager med kylling og skyr
45 min

Bagte grøntsager med kylling og skyr

Bagte grøntsager med skyr og kylling i fad. En smuk ret, hvor det hele ryger i ovnen og næsten passer sig selv.
Bedømmelse (186 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte grøntsager med kylling og skyr

Bagte grøntsager med skyr og kylling i fad. En smuk ret, hvor det hele ryger i ovnen og næsten passer sig selv.

Antal portioner
  • 1 kg skrubbede små kartofler
  • 15 g smør
  • 2½ dl Karolines Køkken® Skyr 0,2%
  • 1 spsk dijon-honningsennep
  • ¼ tsk groft salt
  • 900 g kyllingeover- og underlår
  • 150 g rensede hele radiser
  • 3 rødløg i kvarte (ca. 300 g)
  • 10 forårsløg i 6-7 cm stykker (ca. 200 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl hakkede friske dildkviste
  • ½ dl top af forårsløg

Fremgangsmåde:

Læg et stykke bagepapir i ovnens, eller anden stor, bradepande og kom kartofler og smør heri. Stil det i den varme ovn i ca. 2 min., til smørret er smeltet. Tag bradepanden ud og bland smør og kartofler. Rør skyr, sennep og salt sammen og kom kyllingelår og halvdelen af skyren i en plastikpose egnet til madvarer. Vend godt rundt, fordel kyllingelårene mellem kartoflerne og bag det midt i ovnen i ca. 20 min. Tag bradepanden ud, fordel radiser, rødløg og forårsløg og drys hele retten med salt og peber. Bag grøntsager og kylling færdig midt i ovnen.

Drys med dild og top af forårsløg og server retten, gerne i bradepanden, sammen med resten af den iskolde sennepsskyr.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 250° - tradtionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,1 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 26 %
Print