Bagte kastanjer
Bedømmelse (15)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Bagte kastanjer

Uhm...Lune, bløde kastanjer serveret med smør - så er der dømt efterår!

Antal portioner
  • 500 g friske spisekastanjer
  • 150 g groft salt (1 12 dl)
  • 100 g blødt smør
  • 12 tsk hvid balsamicoeddike
  • 14 tsk groft salt

Tilbehør

  • havsalt, fx maldon

Tør kastanjerne med fx køkkenrulle. Skær - i toppen af hver kastanje - et stort kryds i skallen. Fordel saltet i et ovnfast fad (ca. 4 x 15 x 25 cm). Stil kastanjerne i saltet, med krydset opad og bag dem midt i ovnen. Bag yderligere ca. 5 min., hvis kastanjerne ønskes helt bløde.

Pisk smør, eddike og salt med en håndmixer i ca. 5 min. Fordel smørret i 4-6 små skåle.

Ved serveringen

Server de varme kastanjer med smør og salt.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6630 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 0 %

Pinot gris Alsace, Frankrig

Hvidvin på druen pinot gris fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til kastanjer