Bagte rodfrugter med bacon

Bagte rodfrugter smager bare godt....bagte rodfrugter med bacon smager bare rigtig, rigtig godt.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte rodfrugter med bacon

Bagte rodfrugter smager bare godt....bagte rodfrugter med bacon smager bare rigtig, rigtig godt.

Antal portioner
  • 300 g bacon i tern
  • 500 g skrællede rødbeder i stave
  • 6 skrællede persillerødder i stave
  • 6 skrællede gulerødder i stave
  • 10 kviste af frisk timian
  • 1¼ tsk groft salt
  • 50 g Arla Kærgården® Havsalt

Pynt

  • kviste af frisk timian

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Kom baconternene i en lille bradepande og stil den på ovnens rist. Fordel rodfrugterne på en plade med bagepapir. Stik timiankvistene ned mellem rodfrugterne og drys med salt. Steg baconen øverst i ovnen og rodfrugterne nederst. Tag baconen ud efter ca. 20 min eller når den er sprød og gylden. Lad baconen dryppe af på køkkenrulle. Tag de bagte rodfrugter ud af ovnen, træk den tørrede timian af kvistene og bland timian, bacon og fedtstof med rodfrugterne.

Kom de bagte rodfrugter med bacon i et fad og server sammen med rugbrød og fedtstof.

Stegetid for bacon

Ca. 20 min.ved 225° - varmluft.

Bagetid for rodfrugter

Ca. 35 min.ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 65,9 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 29 %
Print