Bagte rodfrugter med kylling og oliven

En herlig ovnret med de skønne danske rodfrugter, piftet op med lidt inspiration fra landene omkring Middelhavet i form af oliven og olivenolie.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte rodfrugter med kylling og oliven

En herlig ovnret med de skønne danske rodfrugter, piftet op med lidt inspiration fra landene omkring Middelhavet i form af oliven og olivenolie.

Antal portioner
  • 700 g skrubbede kartofler i tynde stave
  • 3 skrællede gulerødder i grove stykker
  • 300 g skrællede rødbeder i grove stykker
  • 5 rødløg i både
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 400 g rensede kyllingeinderfileter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tomatdressing

  • 75 g små sorte oliven, fx nicoise
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Vend kartofler, gulerødder, rødbeder og løg i olien på en plade med bagepapir. Drys med salt og bag grøntsagerne midt i ovnen.

Lad olien blive varm i en pande. Del kyllingeindefileterne på langs og steg dem ca. 2 min. ved kraftig varme og ca. 2 min. ved jævn varme - vend af og til. Tag inderfileterne af panden, drys med salt og peber og hold kødet varmt.

Tomatdressing

Vend kvark, hakkede tomater, hvidløg og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Vend de bagte rodfrugter sammen med kyllingekød og oliven og anret det i et stort fad. Drys med persille og server med tomatdressingen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,6 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 23 %
Print