Basilikumsauce til pasta og rødfisk

Denne ret er fyld med spændende smagsindtryk og en god måde at få dækket det ugentlige fiskebehov på.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Basilikumsauce til pasta og rødfisk

Denne ret er fyld med spændende smagsindtryk og en god måde at få dækket det ugentlige fiskebehov på.

Antal portioner
  • 25 g spegeskinke i tynde skiver, fx parmaskinke

Stegt rødfisk

  • 2 rødfiskefileter med skind (ca. 300 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 4 stilke bladselleri i 2 cm skrå skiver (ca. 150 g)
  • 2 rødløg i både (ca. 150 g)
  • 250 g frisk grøn pasta, fx fettuccine
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt

Basilikumsauce

Fremgangsmåde:

Læg spegeskinken i en tør, kold pande. Steg skinken ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg i ca. 6 min. Lad skinken dryppe af på fedtsugende papir. Bræk skinken i mindre stykker

Stegt rødfisk

Skrab fiskeskindet grundigt så skællene forsvinder - så kan skindet spises. Fjern eventuelle fiskeben, skyl og tør fileterne. Skær dem i ca. 6 cm brede stykker og drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Læg fiskestykkerne i panden med skindsiden nedad. Pres fiskestykkerne flade med fx en paletkniv. Steg fisken ved jævn varme i ca. 5 min.

Kom imens grøntsager og pasta i kogende vand tilsat salt. Kog ca. 2 min. til pastaen er mør uden at være blød. Lad pasta og grøntsager dryppe af i en sigte.

Basilikumsauce

Bring samtidig pastasaucen i kog i en gryde. Tilsæt basilikum og skinke og smag til.

Anret pasta og grøntsager på varme tallerkener sammen med lidt af saucen og den sprøde rødfisk. Server resten af saucen til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,7 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 23 %
Print