Bearnaisesauce, skiller aldrig

Hvis du vil lave din egen bearnaisesause er her grundopskriften - denne skiller aldrig!
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bearnaisesauce, skiller aldrig

Hvis du vil lave din egen bearnaisesause er her grundopskriften - denne skiller aldrig!

Antal portioner
  • 2½ spsk hvedemel
  • ½ liter letmælk
  • 1½ spsk bearnaiseessens
  • ¼ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g koldt smør i mindre stykker
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk finthakket estragon

Fremgangsmåde:

Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt bearnaiseessens, sukker og salt. Tag gryden af varmen og pisk koldt smør, æggeblomme og estragon i. Smag bearnaisesaucen til.

Tip

I stedet for frisk estragon kan man bruge ½ tsk tørret.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 2380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 53 %
Print

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

God rødvin fra Bordeax, evt. en St. Emilion Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til bearnaise