Blåbærkompot til ost

Blåbærkompot til ost

30 min
Skøn blåbærkompot smagt til med balsamicoeddike. Perfekt sammen med ost!
https://www.arla.dk/opskrifter/blabarkompot-til-ost/

Sådan gør du

  • Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold sauterpande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring, først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, til sukkeret er lysebrunt. Tilsæt eddike, blåbær, løg og salt. Kog kompotten ved jævn varme i ca. 5 min. - rør forsigtigt af og til. Læg låg på panden og kog ved svag i ca. 5 min. Tag låget af og kog kompotten ind ved kraftigt varme i ca. 2 min. Lad blåbærkompotten køle af og smag til.
Tip
  • Blåbærkompotten kan stå i køleskabet i ca. 1 uge.
Energiindhold for hele retten:

6919 kJ / 1654 kcal

Næringsindhold pr. 100g

777 kJ / 186 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 15,6 % 7,1 g
Kulhydrat: 34,6 % 15,8 g
Fedt: 49,8 % 10,4 g

Ingredienser

5 spsk Sukker
2 spsk Mørk balsamicoeddike
300 g Friske eller frosne blåbær
6 Små skalotteløg i kvarte
¼ tsk Groft salt
300 g Forskellige oste, fx brie, blåskimmelost og skæreost
50 g Knækbrød, fladbrød eller grove kiks