Blinis med rogn og cremefraiche

Imponer dine gæster ved at servere dekorative, portionsanrettede blinis med toppings som stenbiderrogn, ørredrogn eller røget laks.
Bedømmelse (63 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blinis med rogn og cremefraiche

Imponer dine gæster ved at servere dekorative, portionsanrettede blinis med toppings som stenbiderrogn, ørredrogn eller røget laks.

3 stk. pr. person

Antal portioner

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Sigt hvedemelet ned i en skål. Bland boghvede, salt og gær heri. Hæld sødmælken i en gryde og varm det indtil det føles lunt på spidsen af lillefingeren. Tag gryden af varmen. Del æggene i blommer og hvider. Rør fraiche, mælk og æggeblommer sammen. Pisk mælkeblandingen sammen med melblandingen til den er jævn og glat. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Sæt dejen tildækket i køleskabet i yderligere ca. 1 time. Varm blinispanden op og kom lidt smør i hullerne. Kom ca. ½ dl dej i hvert hul og bag de små blinis, ved jævn varme ca. 2 min. på hver side - til de er gennembagte og gyldne.

Ved serveringen

Anret de lune blinis med lidt fraiche, rogn, rødløg og dild.

Tips

I stedet for ørredrogn kan man anvende stenbiderrogn eller fersk røget laks.

Har du ikke en blinispande kan du anvende en almindelig stegepande - ca. 22 cm i diameter - lav ca. 4 blinis ad gangen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 57 %
Print

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

God chardonnay uden fadlagring fx en chablis Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til rogn