Blomkålssuppe med skovsyre
30 min

Blomkålssuppe med skovsyre

Vegetarsuppe med frisk krydderurt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blomkålssuppe med skovsyre

Vegetarsuppe med frisk krydderurt.

Antal portioner
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 grofthakkede skalotteløg (ca. 125 g)
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 375 g blomkål i små buketter
  • 250 g ærter
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 1 dl grofthakket skovsyre

Tilbehør

  • 300 g landbrød

Fremgangsmåde:

Lad olien blive godt varm. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og bring suppen i kog. Kom blomkålsbuketterne i suppen og kog dem i ca. 3 min. Tilsæt ærterne og kog dem med i ca. 2 min. Tilsæt salt og peber.

Rør æggeblommer og fløde sammen i en skål. Tag suppen af varmen og rør forsigtigt flødeblandingen i suppen. Server straks suppen drysset med skovsyre og med brød til.

Tips

I stedet for skovsyre kan du pynte med persille.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 29 %
Print

Vin match

Grüner veltliner Kamptal, Østrig

Hvidvin på druen grüner veltliner fra østrig Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til kål