Braiseret kalvebov og kvædesylt

Skøn simreret, der passer sig selv i ovnen. Serveret med en frisk hvidkålssalat og et flot orange syltetøj af kvæder og havtorn.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Braiseret kalvebov og kvædesylt

Skøn simreret, der passer sig selv i ovnen. Serveret med en frisk hvidkålssalat og et flot orange syltetøj af kvæder og havtorn.

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 1½ kg afpudset kalvebove i store bidder (ca. 7 x 7 cm)
  • 8 bananskalotteløg i kvarte
  • 2 dl vand
  • 2 tsk groft salt

Kvædesylt med havtorn

  • 1 dl havtornsaft
  • 2 dl vand
  • 125 g honning (ca. 1 dl)
  • 5 friske kviste vintersar eller timian
  • ½ tsk groft salt
  • 2 skrællede modne kvæder i 2 x 2 cm tern

Skyr-hvidkål

Tilbehør

  • 1½ kg skrællede melede kartofler - koges

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde og brun halvdelen af kødet, ca. 1 min. på hver side. Tag kødet op og brun resten. Kom alt kødet tilbage i gryden sammen med løg, vand og salt. Kom låg eller alufolie på gryden og stil den på en plade midt i ovnen. Braiser retten i ca. 2 timer. Tag låget eller alufolien af og lad retten braisere i yderligere ca. ½ time– vend rundt et par gange.

Kvædesylt med havtorn

Bland havtornsaft, vand, honning, sar og salt i en høj, smal form, fx en brødform. Kom kvæderne i havtornblandingen og bag dem ved siden af kødet. Tag kvædeternene op af lagen og kom dem i en skål. Hæld lagen i en pande og kog den ind ved kraftig varme i ca. 6 min. eller til der er ca. 1 dl. Bland den indkogte lage med kvædeternene.

Skyr-hvidkål

Bland alle ingredienserne godt og stil hvidkålen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Spis den braiserede kalvebov af dybe tallerkener og med ske og gaffel.

Tip

I stedet for kvædesylt kan du servere ribsgele til retten.

Braisering af kalvebov

Ca. 2½ time ved 225°.

Bagetid for kvæder

Ca. 1 time og 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,8 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 24 %
Print

Vin match

Nebbiolo Piemonte, Italien

Rødvin på druen nebbiolo, helst en barbaresco Kilde: Martin Nordkvist

Andre vine til kalv