Broccolisuppe med ristet skinke og hvidløgscreme

Broccolisuppe er en skøn spise året rundt og fungerer godt som hovedret eller forret.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Broccolisuppe med ristet skinke og hvidløgscreme

Broccolisuppe er en skøn spise året rundt og fungerer godt som hovedret eller forret.

Antal portioner

Hvidløgscreme

  • 1 liter hønsebouillon
  • 700 g broccoli i buketter og stokken i tynde skiver
  • 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g lufttørret skinke, fx parmaskinke
  • 6 skiver grovbrød

Pynt

  • broccoli i små buketter

Fremgangsmåde:

Hvidløgscreme

Blend 1 dl af fløden med eddike, sennep, hvidløg, salt og de hakkede æg. Stil hvidløgscremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bring imens bouillon, broccoli og løg i kog i en tykbundet gryde. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag ca. 2 dl fyld fra og blend resten af suppen til den er glat. Tilsæt resten af fløden, salt, peber og fyldet. Bring suppen i kog og smag til.

Læg skinken på ovnens rist. Læg brødet på en plade med bagepapir og rist skinke og brød midt i ovnen - skinken på en rille over brødet. Tag skinken ud og rist brødet færdigt de sidste 2 min.

Del skinken i mindre stykker og server dem til broccolisuppen sammen med ristet brød og hvidløgscreme - cremen kan både kommes i suppen og på brødet.

Ristning af skinke

Ca. 8 min. ved 225°.

Ristning af brød

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,1 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 27 %
Print