Broccolisuppe
Bedømmelse (11)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 30 min

Broccolisuppe

Broccolisuppe er en dejlig fyldig suppe der kan spises hele året rundt som forret eller hovedret.

Antal portioner
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 25 g smør
  • 200 g kartofler i små stykker
  • 1 liter grønsagsbouillon
  • 500 g broccoli
  • 2 12 dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør:

  • 240 g flutes

Svits løget i gyldent smør i en gryde. Tilsæt kartoffelstykkerne og svits dem med et kort øjeblik. Hæld bouillonen ved og bring den i kog. Lad suppen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Skær broccolien i små buketter og resten af stokken i små stykker. Gem 100 g broccolibuketter til senere. Tilsæt resten til suppen og lad den koge med i ca. 5 min. Blend suppen ad 3-4 gange og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt mælken og varm suppen op. Kom resten af broccolibuketterne i og kog dem med i ca. 3 min. Smag suppen til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 23 %
  • Alkohol: 0 %