Brunede kartofler
Bedømmelse (7)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Brunede kartofler

Når du koger og piller kartoflerne dagen i forvejen, undgår du, at arbejdet hober sig op lige før servering.

Antal portioner
  • 85 g sukker (1 dl)
  • 25 g smør
  • 1 kg pillede, kolde små, faste kartoffel

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt smør og skru op til kraftig varme. Kom kartoflerne i panden. Brun kartoflerne ved kraftig varme i ca. 6 min. Vend forsigtigt i dem. Tilsæt evt. lidt vand hvis kartoflerne begynder at blive tørre.

Tips

De brunede kartofler kan forberedes i god tid. Brun kartoflerne i ca. 4 min. Tag panden af varmen og tilsæt 1 dl koldt vand. Stil panden med kartoflerne tildækket i køleskabet. Varm, ved serveringen, kartoflerne op ved kraftig varme og vend forsigtigt i dem til vandet er fordampet og kartoflerne er varme og blanke. Kog og pil evt. kartoflerne dagen før.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 115 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 80 %
  • Fedt: 14 %
  • Alkohol: 0 %