Burgere med flødeost og kartoffelfritter

Det er ikke nødvendigt at tage til USA, for at få den perfekte burgermenu. Prøv denne burger med flødeost kartoffelfritter!
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Burgere med flødeost og kartoffelfritter

Det er ikke nødvendigt at tage til USA, for at få den perfekte burgermenu. Prøv denne burger med flødeost kartoffelfritter!

Antal portioner

Kartoffelfritter

  • 1 kg mellemstore kartofler i både
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

4 bøffer

  • 400 g magert, hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 10 g smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 burgerboller

Fyld

  • 50 g Buko® Naturel
  • 2 groftrevne gulerødder
  • ¼ tsk groft salt
  • 4 forårsløg i tynde ringe
  • 2 spsk kapers uden lage

Fremgangsmåde:

Kartoffelfritter: Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt smør, salt og peber. Vend rundt, så alt bliver godt blandet. Fordel kartoffelbådene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne. Vend i fritterne af og til.

4 bøffer

Form imens kødet til 4 flade bøffer (ca. 10 cm i diameter). Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side - skru op til kraftig varme når bøfferne bliver vendt. Drys med salt og peber. Tag bøfferne op og hold dem varme.

Flæk bollerne, læg dem på ovnristen og rist dem øverst i ovnen (Obs! se bagetid).

Fyld

Smør de varme boller med flødeost og læg dem sammen om de revne gulerødder, salt, løg, de varme bøffer og kapers (stik evt. pinde midt igennem burgerne, så de ikke vælter).

Madpakke til i morgen

Burgere smager også herligt kolde som en del af madpakken. Pak dem i madpapir og læg dem i en lille boks, så de ikke bliver fladtrykte.

Bagetid for kartoffelfritter

Ca. 15 min. ved 250°.

Ristning af burgerboller

Ca. 5 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 30 %
Print