Butterchicken med bananraita
1 timer

Butterchicken med bananraita

Spicy ret fra østen - med cremet salat af banan og forårsløg.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Butterchicken med bananraita

Spicy ret fra østen - med cremet salat af banan og forårsløg.

Antal portioner
  • 16 kardemommekapsler - frøene herfra
  • 1 tsk korianderfrø
  • 2½ dl Arla Cultura® Balance Naturel
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 3 små hakkede hvidløgsfed
  • 1 tsk garam masala
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk sukker
  • 4 kyllingefileter

Bananraita

  • 50 g smør
  • 3 grofthakkede zittauerløg
  • 2 dl vand
  • 50 g smør - smeltet
  • ½ dl grofthakkede friske korianderblade
  • 2 spsk hakket grøn chilipeber

Tilbehør

  • 160 g basmatiris
  • 120 g naanbrød

Fremgangsmåde:

Knus kardemomme- og korianderfrø, fx i en morter. Kom det syrnede produkt i en skål sammen med tomatpuré, ingefær, hvidløg og de øvrige krydderier. Vend marinaden godt sammen. Skær kyllingefileterne i hver 3 stykker og kom dem i marinaden. Lad kødet marinere tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Bananraita

Vend det syrnede produkt sammen med banan, forårsløg (gem lidt til pynt), spidskommen, salt og peber. Stil raitaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Kom raitaen i en skål og pynt med forårsløg, lige inden serveringen.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løgene under omrøring i ca. 1 min. og tag dem op. Tag kyllingekødet op af marinaden - med det der hænger ved - og brun kødet ca. 1 min. på hver side. Kom vand, de stegte løg og resten af marinaden i panden og kog retten ved svag varme og under låg i ca. 5 min.

Kom den krydrede butterchiken i en varm skål og hæld det smeltede smør over. Drys korianderblade og chili på retten og server sammen med ris, naanbrød og bananraita.

Tips

Kardemomme- og korianderfrø kan evt. ristes i en pande, et kort øjeblik, inden de knuses.

Vil man have en rigtig hot ret, kan man lade være med at fjerne de hvide vægge i chilipeberne - det er der meget af styrken sidder. Man kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af hvor meget af de hvide vægge man tager med.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 35 %
Print

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Aromatisk hvidvin, fx en muscat fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kylling