Mulligatawny
1 timer

Mulligatawny

Smagfuld indisk karrysuppe med kylling.
Bedømmelse (25 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mulligatawny

Smagfuld indisk karrysuppe med kylling.

Antal portioner
  • 1 kylling
  • 4 stilke krydderurter, fx persille eller timian
  • 2 zittauerløg i kvarte
  • 2 gulerødder i halve
  • 2 porrer i store stykker
  • 10 peberkorn
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk god stærk karry
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 3 små finthakkede hvidløgsfed
  • 2 tsk finthakket frisk ingefær
  • 1 tsk cayennepeber
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1 lille rød chilipeber i ringe
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl friske korianderblade

Tilbehør

  • 160 g basmatiris
  • 160 g groft brød

Fremgangsmåde:

Dæk kyllingen med vand og tilsæt krydderurter, grøntsager og krydderier. Bring vandet i kog, skru ned for varmen og lad kyllingen simre ca. 1 time. Sluk for varmen og lad kyllingen ligge i suppen ca. 1 time. Si suppen fra og gem den. Pil kødet i trevler.

Kom olien i en tykbundet gryde og lad den blive godt varm. Svits karry, løg, hvidløg, ingefær og salt i ca. 1 min. Tilsæt 1 liter af suppen og bring den i kog. Tilsæt madlavningsfløde, kød og chili og bring atter suppen i kog. Smag til og drys med friske koriander. Server med ris og groft brød.

Tip

Smager også dejligt med papadums til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,5 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 28 %
Print