Champignonsuppe
Bedømmelse (8)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 30 min

Champignonsuppe

En lækker, cremet og varmende champignonsuppe som serveres med flutes eller kuvertbrød.

Antal portioner
  • 500 g friske champignoner
  • 1 chalotteløg
  • 30 g smør
  • 5 spsk hvedemel
  • 1 liter hønsebouillon
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber

Hertil

  • 200 g flutes eller kuvertbrød

Skær champignonerne i skiver. Hak løget fint. Smelt smørret og svits løgstykkerne heri, til de er klare. Drys mel over og bag det sammen. Tilsæt bouillon lidt efter lidt under piskning. Kom champignonskiverne i og lad dem koge ca. 5 min. Tilsæt fløde og varm suppen op til kogepunktet. Smag til med salt og peber.

Tip

Suppen kan evt. tilsættes lidt friskpresset citronsaft.

Tilbehør

200 g flutes eller kuvertbrød.

Tips

Frysetip: Suppen kan fryses uden fløde og champignoner.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,8 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 51 %
  • Alkohol: 0 %