Champignonsuppe

Champignonsuppe

30 min
Fryseegnet
Her har du en opskrift på en hurtigt tilberedt og meget lækker og cremet champignonsuppe. Om det ligefrem er verdens bedste champignonsuppe afhænger som sædvanlig af råvarerne, men har du både fantastiske svampe og en god hønsebouillon, kan det ikke gå galt. Champignonsuppe med fløde er velsmagende, blød og cremet - og meget nem at lave. Server den varme champignonsuppe med flutes eller kuvertbrød - til forret eller måske natmad?
https://www.arla.dk/opskrifter/champignonsuppe/

Sådan gør du

Champignonsuppe
  • Smelt smørret og svits løgstykkerne heri, til de er klare.
  • Drys mel over og bag det sammen.
  • Tilsæt bouillon lidt efter lidt under piskning.
  • Kom champignonskiverne i og lad dem koge ca. 5 min.
  • Tilsæt fløde og varm suppen op til kogepunktet. Smag til med salt og peber.
Tilbehør
  • 200 g flutes eller kuvertbrød.

Suppen kan tilberedes med de svampe du har - gerne en blanding. Suppen kan evt. tilsættes lidt friskpresset citronsaft - eller smaget til med krydderurter efter smag.

Suppen kan fryses uden fløde og champignoner.

Energiindhold for hele retten:

7331 kJ / 1752 kcal

Næringsindhold pr. 100g

366 kJ / 88 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 9,4 % 2 g
Kulhydrat: 37,8 % 8,1 g
Fedt: 52,8 % 5,2 g
Mere inspiration

Dejlig cremet suppe, der smager og giver kulør på spisebordet.

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Champignonsuppe
30 g Smør
1 Finthakket skalotteløg
5 spsk Hvedemel
1 liter Hønsebouillon
500 g Friske champignoner, i skiver
2 dl Piskefløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber
Hertil
200 g Flutes eller kuvertbrød
Pynt
Frisk timian