Cheeseburger med rabarberrelish
30 min

Cheeseburger med rabarberrelish

En dejlig burger hvor bøf og ost får modspil af den friske, syrligsøde rabarberkompot.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cheeseburger med rabarberrelish

En dejlig burger hvor bøf og ost får modspil af den friske, syrligsøde rabarberkompot.

Antal portioner

Rabarberrelish

  • 200 g rabarber i tynde skiver
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • ½ spsk finthakket rød chilipeber
  • 5 spsk sukker
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • ½ tsk groft salt

Bøffer

  • 4 grove burgerboller
  • 100 g rensede hele blade af romainesalat
  • 1 agurk i skiver

Fremgangsmåde:

Rabarberrelish

Bring alle ingredienserne i kog i en tykbundet gryde. Kog relishen ved svag varme og under låg i ca. 4 min. - rør af og til. Tag låget af gryden og kog relishen ved kraftig varme i 1-2 min. eller til relishen tykner. Lad den køle lidt af.

Bøffer

Form kødet til 4 meget flade bøffer (ca. 10 cm i diameter) og drys dem med salt og peber. Lad fedtstoffet blive gyldent i en sauterpande. Brun bøfferne ca. 1½ min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 2 min. Fordel osten på bøfferne, læg låg på og tag panden af varmen. Lad bøfferne hvile og osten smelte i ca. 2 min.

Lun bollerne på en brødrister og flæk dem. Læg de lune boller sammen om salatblade, agurk, rabarberrelish og bøffer med ost. Server straks.

Tips

Du kan lave dobbelt, eller mere, portion af rabarberrelishen. Kogetiden bliver et par minutter længere. Rabarberrelishen smager dejligt sammen med ost, karryretter og stegt kød fra grillen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 29 %
Print