Du kan undlade de hele chilipebre eller erstatte dem med chilipulver, chiliflager eller cayennepeber. Tilsæt evt. flere grøntsager til retten, fx gulerod, squash, aubergine og lign.
8273 kJ / 1977 kcal
339 kJ / 81 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 29 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 35,8 % | 7,1 g |
Fedt: | 35,2 % | 3,2 g |
Sådan laver du nemt chili con carne over bål. De fleste ingredienser kommes i gryden på én gang og så skal retten bare stå og simre. Server fx med grillede majskolber og madbrød bagt over bål.
1 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
2
Grofthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Stærk paprika
|
|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
2 dåser
Bønner i chilisauce
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
2 dl
Vand
|
|
3
Hele røde chilipebre
|
|
1 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
evt. 15 g
Mørk chokolade, ca. 80%
|
2½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
Tyrkiske brød eller naanbrød
|