Chips af rodfrugter med urtesalt & hvidløgsdip

Hjemmelavede fedtfattige rodfrugtchips. Meget bedre end dem du kan købe.
Bedømmelse (45 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chips af rodfrugter med urtesalt & hvidløgsdip

Hjemmelavede fedtfattige rodfrugtchips. Meget bedre end dem du kan købe.

Antal portioner
  • ½ kg skrællede rodfrugter, fx pastinak, persillerod, jordskok eller gulerod
  • 1 spsk olivenolie

Urtesalt

  • ½ tsk havsalt
  • 2 dl krydderurter, fx rosmarin, persille, timian, oregano eller basilikum

Hvidløgsdip

Fremgangsmåde:

Skær rodfrugterne i tynde skiver og vend dem i olivenolie. Bred rodfrugterne ud på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Urtesalt

Blend havsalt og krydderurter et kort øjeblik og vend det sammen med de sprøde rodfrugter.

Hvidløgsdip

Rør det syrnede produkt med hvidløg, salt og peber. Smag til.

Tip

Opskriften er et godt og sundere alternativ til købe chips og dip og så smager det meget bedre.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 1930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 25 %
Print

Vin match

Chardonnay Rhône, Frankrig

Rødvin: vælg en vin fra Sydrhone fx Cotes-du-Rhone. Hvidvin: Vælg en fyldig, oversøisk chardonnay Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til rodfrugter