Saltmandler

De salte mandler er gode som snack, og kan spises både lune og kolde.
Fryseegnet
Bedømmelse (48 vurderinger)

Min bedømmelse:

Saltmandler

De salte mandler er gode som snack, og kan spises både lune og kolde.

Snack til 12

Opskriften gælder for 12 personer

  • 200 g mandler
  • 2 dl vand vand (lillefingervarmt)
  • 3 spsk fint salt
  • 10 g smør

Fremgangsmåde:

Overhæld mandlerne med vandet. Tilsæt salt under omrøring og rør til saltet er opløst. Stil mandlerne tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Lad mandlerne dryppe af i en sigte. Fordel dem på en plade med bagepapir sammen med smørret. Bag mandlerne midt i ovnen - vend i mandlerne 2-3 gange, når smørret er smeltet. Lad saltmandlerne køle af på en bagerist med bagepapir. Server dem som snack, lune eller kolde.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 150°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 66 %
Print

Vin match

Chardonnay Stellenbosch, Sydafrika

Her er der næsten frit spil omkring vinen, men fadlagret hvidvin får ofte en aroma, der passer godt til det ristede element. Prøv en fadlagret chardonnay fra Sydafrika Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost