Chokoladekager med havregryn
45 min

Chokoladekager med havregryn

Chocolate chip cookies som de kaldes i USA. Med masser af chokolade - mums!
Fryseegnet
Bedømmelse (39 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladekager med havregryn

Chocolate chip cookies som de kaldes i USA. Med masser af chokolade - mums!

Ca. 40 stk.

Opskriften gælder for 1 portion

  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 200 g blødt smør
  • 175 g rørsukker (ca. 2 dl)
  • 1 dl lys sirup
  • 3 spsk kakao
  • 2 æg
  • 175 g finvalsede havregryn (ca. 4¼ dl)
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Hak chokoladen groft.

Pisk smør, sukker, sirup og kakao luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen pisk godt mellem hvert. Bland havregryn, mel, vaniljesukker, natron og salt sammen og vend det i dejen sammen med chokolade. Fordel dejen med 2 spsk på 3 plader med bagepapir og bag chokoladekagerne midt i ovnen - kagerne flyder ud. Lad dem køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Tips

Lun dem evt. på en brødrister. Den rå dej kan også fryses - lad dejen tø på køkkenbordet i et par timer.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 20990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 43 %
Print