Confiterede andelår

Confiterede andelår

60+ min
Confiterede andelår er andelår, der dækkes af andefedt og steges i ovnen, hvilket gør dem super møre og lækre. Denne opskrift på confiterede andelår er oplagte på julefrokostbordet, men kan også supplere den hele and juleaften, hvis der er rift om andelårene. Confit de canard er en ret, hvor hele anden er confiteret - men i denne opskrift er det altså andelårene, det drejer sig om .
https://www.arla.dk/opskrifter/confiterede-andelar/

Sådan gør du

Confiterede andelår
  • Gnid andelårene med salt, peber og rosmarin og sæt dem tildækkede på køl natten over.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun andelårene ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Kom dem i et lille ovnfast fad, så de ligger så tæt, at andefedtet kan dække lårene.
  • Fordel andefedtet over lårene og steg dem midt i ovnen ca. 3 timer ved 120°.
Dressing
  • Rør creme fraiche sammen med citronsaft, salt og peber.
  • Smag til og sæt dressingen på køl til servering.
Salat
  • Skær bunden af julesalaten og træk bladene fra hinanden. Striml evt. de største og anret dem på et fad og fordel appelsinfileter og valnødder henover.
  • Dryp med lidt dressing og pynt med brøndkarse.
  • Server med confiterede andelår og resten af dressingen.

Hvis du confiterer flere andelår end der står i opskriften, behøver du ikke nødvendigvis købe ekstra andefedt, men lårene skal være næsten dækkede af fedt. Hvis andefedtet ikke dækker andelårene helt, er det en god idé at vende dem undervejs.

De confiterede andelår holder sig flere uger i køleskabet, hvis de blot er HELT dækkede af fedt. Så det er en god idé at lave en større portion, når du er i gang. Du kan også fryse de confiterede andelår (blot med det fedt, der hænger ved).

Det er en god ide at si det brugte og stadig flydende andefedt. Det kan bruges til at stege fx rødkål (men også andre grøntsager) i - du kan også stege frikadeller eller andet kød i andefedt.

Energiindhold for hele retten:

61608 kJ / 14725 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1990 kJ / 476 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 4,4 % 5,2 g
Kulhydrat: 1,6 % 1,9 g
Fedt: 94 % 50,5 g
Mere inspiration

Prøv også at confitere hvidløg.

Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Confiterede andelår
4 Andelår
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Grofthakket frisk rosmarin
25 g Smør
1 kg Andefedt
Dressing
2 dl Creme fraiche
2 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Salat
2 Julesalat
2 Appelsiner - fileter heraf
75 g Ristede valnøddekerner
Pynt
Brøndkarse