Dampede spidskål med persille

Den velsmagende hytteostdressing passer skønt til de dampede spidskål og den stegte mørbrad.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Dampede spidskål med persille

Den velsmagende hytteostdressing passer skønt til de dampede spidskål og den stegte mørbrad.

Antal portioner
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 2 små spidskål eller ½ hvidkål (ca. 1 kg)
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hytteostdressing

Hertil

  • 500 g svinemørbrad - stegt som små bøffer
  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Fjern de yderste, grove blade fra spidskålene. Del kålene i kvarte og fjern stokken. Kom de kvarte spidskål i gryden og lad dem blive i vandet i ca. 2 min. Tag spidskålene op med en hulske og lad dem dryppe godt af på en rent viskestykke. Læg de kvarte spidskål i et ovnfast fad - med skærefladen op ad. Drys med persille, salt og peber. Dæk fadet med alufolie og damp kålene midt i ovnen.

Hytteostdressing

Vend imens hytteost sammen med de øvrige ingredienser og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Tips

Hvis du bruger hvidkål, så skær det i 8 stykker. Dressingen kan tilsættes lidt vand, hvis den er for fast.

Dampning

Ca. 12 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,5 g
  • Protein: 37 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 18 %
Print