Dark ale sirup til skimmelost
30 min

Dark ale sirup til skimmelost

Anderledes og krydret - perfekt til en herreaften.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Dark ale sirup til skimmelost

Anderledes og krydret - perfekt til en herreaften.

Antal portioner
  • 25 cl mørk luksusøl, fx dark ale eller stout
  • 65 g muscovadosukker (ca. 1 dl)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • ¼ tsk fintrevet muskatnød
  • ½ tsk stødt allehånde

Tilbehør

  • 150 g franskbrød - skåret i lange strimler og ristet

Fremgangsmåde:

Kom øl, sukker og krydderier i en lille tykbundet gryde. Kog blandingen ved jævn til kraftig varme - det må gerne skumme, men ikke koge over - i ca. 10 min. eller til der er ca. 1 dl sirup. Lad dark ale siruppen køle af.

Skær osten i 4 skiver og anret dem på tallerkener sammen med kirsebærrene. Hæld siruppen i 4 små glas og stil et glas på hver tallerken, så man selv kan hælde sirup på sin ost.

Tips

Dark ale (eller stout) sirup kan holde sig i køleskabet i et par måneder.

I stedet for muscovadosukker kan man bruge mørk farin.

Siruppen kan også serveres til brie og blue.

Det er en god idé at tage osten ud af køleskabet 1-2 timer før serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 7 %
Print

Vin match

Corvina, tinta barroca, touriga nacional Valpolicella, Italien

Rød dessertvin gerne en recioto della valpolicella eller en tawny port Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost