Durumboller

Bollerne er bagt af en dej, der kun indeholder en smule gær og som hæver koldt natten over.
Fryseegnet
Bedømmelse (26 vurderinger)

Min bedømmelse:

Durumboller

Bollerne er bagt af en dej, der kun indeholder en smule gær og som hæver koldt natten over.

9 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 10 g gær
  • ¼ liter vand
  • ¼ liter kærnemælk
  • 1½ tsk groft salt
  • 300 g durummel (ca. 4½ dl)
  • 300 g hvedemel (ca. 5½ dl)

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk og de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning i køleskabet i ca. 1 døgn.

Slå dejen igennem med en grydeske. Dyp 2 spiseskeer i varmt vand og form de 9 boller ved at sætte klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Bag durumbollerne midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Bollerne kan også bages hurtigere. Brug 25 g gær og lunkent vand. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1½ time i stedet for 1 døgn.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Tips

Lun dem inden serveringen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,8 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 82 %
  • Fedt: 4 %
Print