Dyrekølle med tranebærkompot
60+ min

Dyrekølle med tranebærkompot

Dyrekølle med tranebærkompot er en klassisk opskrift, med elementer som alle vil elske. Glæd dig til at sætte tænderne i tranebærkompotten, saucen, ovnstegte dyrrekølle og de smørstegte kartofler! Mmmm'e
Bedømmelse (33 vurderinger)

Min bedømmelse:

Dyrekølle med tranebærkompot

Dyrekølle med tranebærkompot er en klassisk opskrift, med elementer som alle vil elske. Glæd dig til at sætte tænderne i tranebærkompotten, saucen, ovnstegte dyrrekølle og de smørstegte kartofler! Mmmm'e

Opskriften gælder for 12 personer

Tranebærkompot

  • 1¼ liter vand
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 350 g frosne tranebær
  • 5 faste, modne og uskrællede pærer i tynde både

Dyrekølle

Sauce

Smørstegte kartofler

  • 150 g smør
  • 3 kg små kogte og pillede aspargeskartofler
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner

Fremgangsmåde:

Tranebærkompot

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt tranebær og pærer. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Tag frugterne op med en hulske og gem dem. Kog lagen ind ved kraftig varme, uden låg, til der er ca. 3 dl. Hæld 2½ dl varm lage over frugterne (gem ½ dl lage til saucen). Lad tranebærkompotten trække tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Dyrekølle

Fjern sener og hinder fra køllen og tør den godt. Bind bomuldsgarn om 3-4 steder så køllen holdes sammen. Gnid den med enebær, salt og peber. Læg køllen i en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) og brun den midt i ovnen. Hæld vand og piskefløde ved. Tag dyrekøllen ud af ovnen efter i alt 1 time og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 62°. Si skyen fra og steg evt. dyrekøllen færdig. Lad den hvile tildækket indtil servering.

Sauce

Kog imens stegeskyen ind ved kraftig varme til der er ca. 8 dl. Tilsæt ½ dl lage fra tranebærkopotten, skimmelost, salt og peber. Rør fløde og mel sammen og kom det i den kogende sauce. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag saucen til.

Smørstegte kartofler

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande og tilsæt halvdelen af kartofler og nødder. Steg dem ved svag varme i ca. 5 min. til kartoflerne er let gyldne. Vend forsigtigt rundt i blandingen under stegningen. Steg den anden halvdel af kartoflerne på samme måde.

Tip

Steg køllen til 60° for en rosa steg og for gennemstegt steg til 65°.

Bruning af dyrekølle

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Stegetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 45040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 74,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 35 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, carignan Rhône, Frankrig

Fyldig, men elegant rødvin meget gerne en chateauneuf du pape Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til vildt