Entrecote og kold estragonsauce

Kold estragonsauce er et godt alternativ til bearnaisesauce, og smager fortrinligt til et stykke stegt kød og en frisk salat.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Entrecote og kold estragonsauce

Kold estragonsauce er et godt alternativ til bearnaisesauce, og smager fortrinligt til et stykke stegt kød og en frisk salat.

Antal portioner

Kold estragonsauce

  • 4 spsk krydret mayonnaise miracle whip balance
  • 75 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 3 spsk vand
  • 2 spsk hakkede friske estragonblade
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 1 entrecote - en bøf af oksehøjrebsfilet med fedtkant
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 125 g haricots verts i halve
  • ¼ liter vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 3 gulerødder i meget tynde skiver
  • ½ liter skyllede babyspinatblade
  • 1 uskrællet æble i tynde skiver, fx granny smith
  • ½ tsk havsalt, fx maldon
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • ½ kg nye kartofler - kogte og pillede

Fremgangsmåde:

Kold estragonsauce

Rør mayonnaise sammen med de øvrige ingredienser. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad smørret blive gyldent i en pande og brun entrecoten ca. 1 min. på hver side. Steg bøffen færdig ved jævn varme i 3-5 min. - vend den af og til. Tag entrecoten af panden, drys med salt og peber og hold den varm.

Kom imens bønnerne i en gryde med kogende vand tilsat salt og kog dem uden låg i ca. 3 min. Hæld bønnerne til afdrypning i et dørslag og brus dem over med koldt vand. Bland bønner, gulerødder, spinat og "æbleskiver" sammen i en skål. Drys salaten med salt og peber lige inden serveringen.

Ved serveringen

Skær kødet i skiver og anret det på tallerkener sammen med salat og den kolde estragonsauce.

Tip

Hvis estragonsaucen er for tyk så tilsæt lidt mere vand.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 43 %
Print

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Medium fyldig rødvin gerne fra Bordeaux Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf