Fastelavnsboller med flødeskum

Fastelavnsboller med flødeskum

1 time
Fryseegnet
Vandbakkelser med hindbærsylt og flødeskum er en dejlig variant af en hjemmelavet fastelavnsbolle. For nogle er en fastelavnsbolle med flødeskum et must - og så er det oplagt at vælge denne udgave med vandbakkelsesdej. Prøv også at lave fastelavnsbollerne med fyld af fx marcipan, vaniljecreme eller sveskemos i stedet for hindbær.
https://www.arla.dk/opskrifter/fastelavnsboller-med-flode-og-marcipan/

Sådan gør du

Bagetid for vandbakkelser:

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Hindbærfyld
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Bring hindbær og sukker i kog i en lille tykbundet gryde. Kog det under omrøring i ca. 2 min.
  • Træk husblassen op ad vandet med det vand der hænger ved. Smelt det i hindbærblandingen.
  • Hæld blandingen i en skål og lad den køle helt af i køleskabet.
Vandbakkelser
  • Bring vand og smør i kog i en gryde.
  • Kom sukker og mel i, på én gang, og rør dejen til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af.
  • Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af æggene i dejen. Tilsæt evt. resten - dejen skal kunne formes til toppe.
  • Sæt dejen i 6 toppe på en plade med bagepapir.
  • Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15 min.
  • Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.
Servering
  • Pisk fløden til skum og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl.
  • Flæk vandbakkelserne og fordel hindbærfyldet på bundene. Sprøjt en stor top flødeskum på hver bund.
  • Læg overdelene på og drys med flormelis gennem en sigte. Server straks.

Hindbærrene kan erstattes med andre frosne bær, fx jordbær, skovbær, blåbær, kirsebær eller stikkelsbær. Eller prøv med sveskemos - klip svesker i stykker og kog dem ca. 15 min. med lidt vand. Flødeskummet kan også vendes med revet, rå marcipan, evt. i stedet for frugtfyldet.

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Energiindhold for hele retten:

10268 kJ / 2454 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1121 kJ / 268 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 4,8 % 3,2 g
Kulhydrat: 11,5 % 7,6 g
Fedt: 83,7 % 25,3 g
Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

Hindbærfyld
½ blad Husblas
100 g Frosne hindbær
1 spsk Rørsukker
Vandbakkelser
1 dl Vand
50 g Smør
1 tsk Sukker
5 spsk Hvedemel
2 Sammenpiskede æg
½ liter Piskefløde
Pynt
Sigtet flormelis