Fastelavnsboller med fløde og marcipan
45 min

Fastelavnsboller med fløde og marcipan

Bløde søde fastelavnsboller af vandbakkelser med revet marcipan og flødeskum.
Fryseegnet
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fastelavnsboller med fløde og marcipan

Bløde søde fastelavnsboller af vandbakkelser med revet marcipan og flødeskum.

12 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 1¼ dl vand
  • 60 g smør
  • 75 g hvedemel
  • 2 æg
  • 2 optøede plader butterdej

Fyld

Pynt

  • sigtet flormelis

Fremgangsmåde:

Kom vand og smør i en gryde og kog det op. Tilsæt melet, og pisk dejen grundigt sammen, til den slipper gryden. Tag gryden af varmen og lad dejen køle af i 3 minutter. Tilsæt det ene æg og pisk i 3 minutter. Tilsæt det andet æg og pisk i 3 minutter. Del hver butterdejsplade i 6 stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel vandbakkelsesdejen på butterdejen med en ske i pæne regelmæssige boller. Bag bollerne midt i ovnen - Pas på ikke at åbne ovndøren de første 20 minutter af bagetiden. Lad vandbakkelserne blive helt kolde. Skær et låg af vandbakkelserne.

Fyld

Pisk fløden til skum, og riv marcipanen groft. Fordel marci-panen i vandbakkelserne, og fyld vandbakkelserne med flødeskum. Læg lågene på og sigt flormelis over.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Tips

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,8 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 70 %
Print