Fersken- og limeis
60+ min

Fersken- og limeis

Dejlig hjemmelavet flødeis med sød frugt, frisk citruspift og sprøde nødder på toppen. Smager skønt!
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fersken- og limeis

Dejlig hjemmelavet flødeis med sød frugt, frisk citruspift og sprøde nødder på toppen. Smager skønt!

Antal portioner

Fersken-limeis

Honningmandler

  • 25 g smør
  • 100 g flækkede smuttede mandler
  • 1½ dl akaciehonning
  • ½ dl vand

Pynt

  • fintrevet limeskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Fersken-limeis

Hæld fersknerne til afdrypning i en sigte. Kom dem i en food processor/hurtighakker sammen med limesaft, sukker og vaniljesukker. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Kom ferskenblandingen i en skål og tilsæt limeskal. Pisk fløden stiv. Vend forsigtigt kærnemælk og flødeskum i fersken-blandingen. Hæld blandingen i en metalform (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie. Frys isblandingen i ca. 24 timer. Rør 3-4 gange under indfrysningen. Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Honningmandler

Smelt smørret i en pande. Tilsæt mandlerne og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. til mandlerne er gyldne. Tag panden fra varmen. Tilsæt honning og vand og rør i blandingen til honningen er smeltet.

Ved serveringen

Anret fersken- og limeis i kugler i portionsglas sammen med de lune honningmandler.

Tip

Isen kan formes til kugler i god tid, fx dagen før. Stil isen i køleskabet i ca. 1 time. Form den til kugler og læg dem på fx et fladt fad. Stil iskuglerne tildækket i fryseren.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 43 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Sød vin fra Piemonte i italien: en moscato d'asti vil være dejlig Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til parfait