Pandekager med is
45 min

Pandekager med is

Pandekager med is er en ægte dessert klassisker. Med denne nemme opskrift får pandekagerne et friskt pift af citronskal - perfekt sammen med vaniljeflødeisen.
Fryseegnet
Bedømmelse (90 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pandekager med is

Pandekager med is er en ægte dessert klassisker. Med denne nemme opskrift får pandekagerne et friskt pift af citronskal - perfekt sammen med vaniljeflødeisen.

12 stk. pr. portion

Antal portioner

Dej

  • 80 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 dl mælk
  • 3 æg
  • 75 g smør

Fyld

  • ½ liter vaniljeflødeis
  • 250 g solbærsyltetøj

Fremgangsmåde:

Dej

Bland mel, sukker, salt og citronskal. Pisk mælken i lidt ad gangen, til en klumpfri dej. Pisk æggene i. Smelt smørret i panden, og hæld det i dejen. Bag pandekagerne ved jævn varme (½ dl dej pr. pandekage), til de er lysebrune på begge sider. Fold pandekagerne sammen 2 gange, og læg dem på et varmt fad. Hold dem varme under folie.

Fyld

Skær isen i bjælker og læg dem i pandekagerne lige før serveringen. Server solbærsyltetøj til.

Tip

Ved frysning af pandekagerne lægges et stykke bagepapir mellem hver.

Tips

Pandekagerne kan fryses for sig.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,5 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 48 %
Print