Ferskensuppe med mormordressing

Prøv denne lette, krydrede og smagfulde ferskensuppe når tøserne kommer forbi.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ferskensuppe med mormordressing

Prøv denne lette, krydrede og smagfulde ferskensuppe når tøserne kommer forbi.

Antal portioner

Mormordressing

Ferskensuppe

  • 10 g smør
  • 1 tsk karry
  • 5 fintsnittede forårsløg
  • 2 store finthakkede hvidløgsfed
  • 1 dåse flåede cherrytomater
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dåse ferskner skåret i tern

Pynt

  • fintsnittede forårsløg

Tilbehør

  • 200 g sprødstegt bacon
  • 125 g flutes

Fremgangsmåde:

Mormordressing

Pisk fløde, citronsaft og sukker let sammen. Lad dressingen hvile på køkkenbordet.

Ferskensuppe

Lad fedtstoffet blive gyldent i en tykbundet gryde. Svits karry heri i ca. 1 min. Tilsæt forårsløg og hvidløg og svits i yderligere ca. 1 min. Kom tomater, grønsagsbouillon, salt og peber i gryden og bring blandingen i kog. Kog suppen ca. 10 min. Tilsæt ferskener lige inden servering. Smag til.

Ved serveringen

Anret suppen i varme skåle.

Pynt med dressing, bacon og forårsløg. Server straks med brød til.

Tip

I stedet for mormordressing kan du anvende cremefraiche - det giver en lidt mere syrlig smag.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 21 %
Print