Fisk i ovn
Bedømmelse (4)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 1 timer

Fisk i ovn

En lækker og nem måde at få fisk på.

Antal portioner
  • 500 g torskefileter uden ben
  • 12 tsk groft salt
  • 1 dl klippet frisk purløg
  • 25 g smør eller andet fedtstof
  • 3 zittauerløg i tynde halve skiver
  • 6 groftrevne gulerødder
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk hvedemel
  • 12 liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce 4%
  • 50 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
  • 2 spsk rasp

Tilbehør

  • 1 kg pillede, kogte aspargeskartofler

Del fileterne i mindre stykker og fordel dem i et smurt ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 32 cm). Drys salt og halvdelen af den klippede purløg over fisken.

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og gulerødder i ca. 3 min. og tilsæt salt og peber. Kom mel i en skål og rør hvid mælkesauce i lidt efter lidt. Vend de svitsede grønsager i saucen og smag til. Fordel grønsagsblandingen, resten af den klippede purløg, ost og rasp over fisken i nævnte rækkefølge. Bag retten midt i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 24 %
  • Alkohol: 0 %