Fiskefileter med grøn sauce

Fiskefileter med grøn sauce

30 min
Lækre og supersprøde fiskefileter serveret med stegte grøntsager og en flot grøn sauce.
https://www.arla.dk/opskrifter/fiskefileter-med-gron-sauce/

Sådan gør du

Grøn sauce
  • Kom mornaysauce, spinatblade og dild i en lille tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring.
  • Blend saucen med en stavblender til den er glat og grøn. Varm saucen igennem og smag til.
Fiskefileter
  • Bland rasp, salt og peber. Fold skrubbefileterne dobbelt og vend dem først i æg og så i den krydrede rasp.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg fiskefileterne ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt resten af smørret og vend fiskefileterne. Steg dem ca. 1 min. ved kraftig varme og derefter ved svag varme i ca. 2 min. Tag fiskefileterne op og tør panden af.
Stegte grøntsager
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme i den rengjorte pande, men uden at det bruner. Svits forårsløgene ved kraftig varme i ca. 3 min. Tilsæt asparges og svits i ca. 1 min. Tilsæt spinat og salt og svits i ca. ½ min.
  • Server de stegte grøntsager sammen med de lune fiskefileter, grøn sauce, nykogte kartofler og citronbåde.
Energiindhold for hele retten:

12413 kJ / 2967 kcal

Næringsindhold pr. 100g

451 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 22,1 % 5,9 g
Kulhydrat: 47,5 % 12,6 g
Fedt: 30,4 % 3,7 g

Ingredienser

Grøn sauce
4 dl Let mornaysauce
25 g Babyspinatblade
2 dl Dildkviste
Fiskefileter
100 g Pankorasp
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
500 g Rensede skrubbefileter
1 Sammenpisket æg
40 g Smør
Stegte grøntsager
10 g Smør
2 bundter Rensede forårsløg (ca. 200 g)
300 g Rensede grønne asparges
75 g Skyllede babyspinatblade
½ tsk Groft salt
Pynt
Dildkviste
Tilbehør
1 kg Kogte kartofler
1 Citron (usprøjtet) i både