Fiskesalat

Fiskesalat

1 time
Fiskesalat er en nem og lækker forret. Du kan forvandle en rest torsk fra aftensmaden - og kombineret med rejer har du en superlækker fiskeanretning. Her har du en opskrift på, hvordan du med dressing, fisk og rejer kan trylle en lækker fiskesalat frem. Her med torsk - men har du ikke lige torsk ved hånden, kan du alternativt bruge tun fra dåse. Fiskesalaten er også god i en sandwich.
https://www.arla.dk/opskrifter/fiskesalat/

Sådan gør du

Fiskesalat
  • Giv grøntsagerne et kort opkog i vand tilsat salt og lad dem køle af.
  • Vend creme fraiche med dild, citronsaft, wasabi, sukker, salt og peber.
  • Smag dressingen til og vend de afkølede grøntsager i.
Ved serveringen
  • Lad rejerne dryppe af i en sigte og drys torsken med peber.
  • Læg dressingen lagvis med torsk og rejer på portionstallerkener eller i et fad, pynt med dild og server.

Rejer og torsk kan erstattes af 1 dåse tun i vand (ca. 185 g). Porrer og gulerødder kan erstattes af andre grøntsager, fx bladselleri eller løg. Fiskesalaten er også god i sandwich.

Energiindhold for hele retten:

3888 kJ / 929 kcal

Næringsindhold pr. 100g

342 kJ / 82 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 31,8 % 6,4 g
Kulhydrat: 33,3 % 6,7 g
Fedt: 34,9 % 3,2 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Fiskesalat
1 Porre i tynde ringe
1 Gulerod i korte, tynde strimler
¼ liter Vand
¼ tsk Groft salt
2 dl Creme fraiche
2 spsk Finthakket frisk dild
½ tsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Wasabi
½ tsk Sukker
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Rejer i lage
200 g Kogt torsk i flager
Friskkværnet peber
Pynt
Dildkviste
Tilbehør
120 g Sigtebrød