Fiskesuppe med fennikel

Fiskesuppe med fennikel er en lækker opskrift der egner sig godt som forret. Glæd dig til at nyde den gode smag af torskefilet sammen med noter af lakrids fra den friske fennikel.
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskesuppe med fennikel

Fiskesuppe med fennikel er en lækker opskrift der egner sig godt som forret. Glæd dig til at nyde den gode smag af torskefilet sammen med noter af lakrids fra den friske fennikel.

Antal portioner
  • 2 fennikler
  • 500 g torskefilet
  • 25 g smør
  • 3 finthakkede zittauerløg
  • 2 tsk hvedemel
  • 1 liter fiskebouillon
  • 50 g Buko® Naturel
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • top af fennikler
  • dildkviste

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Fjern de yderste grove blade og stokken fra de 2 fennikler. Skær fenniklerne i korte, tynde strimler. Rens og tør torskefileterne. Skær fileterne i store tern (ca. 3 x 3 cm).

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. og drys mel i under omrøring. Tilsæt bouillon og bring blandingen i kog. Kom flødeosten i og kog suppen ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter. Tilsæt de hakkede tomater, sukker og salt. Bring atter suppen i kog og kom fennikelstrimler og fisketern i. Læg låg på gryden og tag den af varmen. Lad suppen stå ca. 3 min., til fisken er fast og hvid. Smag fiskesuppen til.

Ved serveringen

Hæld suppen i en varm suppeterrin og pynt med fennikeltop og evt. dildkviste.

Tip

Torskefilet kan erstattes af rødspættefileter uden skind.

Tips

Suppen kan fryses uden fisk.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 26 %
Print