Flade boller med spinatfyld

De flade boller er en blanding mellem foccacia og pizzaboller, hvor fyldet kan varieres i det uendelige.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flade boller med spinatfyld

De flade boller er en blanding mellem foccacia og pizzaboller, hvor fyldet kan varieres i det uendelige.

Antal portioner

Flade boller

  • 50 g smør
  • 4½ dl vand
  • 50 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 300 g durummel (ca. 5½ dl)
  • 300 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 5½ dl)

Spinatfyld

Pensling

  • 2 tsk olie, fx. olivenolie

Fremgangsmåde:

Flade boller

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål. Rør først gæren ud heri og derefter sukker, salt og 2 tsk af durummelet. Dæk skålen med plastfolie og lad blandingen stå et lunt sted i ca. 10 min. Rør resten af melet i (hold ca. ¼ mel tilbage), dejen skal være klæbrig. Dæk skålen med plastfilm og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.

Spinatfyld

Pres den optøede spinat fri for væde, fx i et klæde. Hæld osten til afdrypning i en sigte. Del osten i lidt mindre stykker med en gaffel. Bland spinat, ost, æg, løg og peber i en skål.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 12 cm i diameter). Læg de flade boller på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. Tryk fordybninger i bollerne og pensl med olie. Fordel osteblandingen på bollerne og bag dem midt i ovnen. Pynt bollerne med chorizopølse inden servering.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,9 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 30 %
Print