Fløderand

Dessertklassikeren som alle holder af. Passer perfekt når sommerens jordbær er modne og fulde af smag.
Bedømmelse (28 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fløderand

Dessertklassikeren som alle holder af. Passer perfekt når sommerens jordbær er modne og fulde af smag.

Antal portioner

Tilbehør

  • 800 g friske eller frosne jordbær

Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kog mælken sammen med den flækkede vaniljestang og sukkeret. Tag gryden af varmen og og tilsæt den udblødte husblas og mandlerne. Pisk fløden stiv og vend den i den afkølede mælk. Kom det hele i en randform og stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer - eller til den er helt stivnet.

Ved serveringen

Vend fløderanden ud og pynt med jordbær.

Tip

Fløderand kan glimrende laves dagen før, men brug da kun 7 blade husblas.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 67 %
Print

Vin match

Muscat, chenin blanc Loire, Frankrig

Sød hvidvin fx på muscat/moscato-druen eller en coteaux du layon fra Loire Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade