Forårssalat med stenbiderrogn

Forårssalat med stenbiderrogn er en nordisk inspireret opskrift, som kombinerer den lækre smag af stenbiderrogn, hellefisk og dejlig feldsalat.
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Forårssalat med stenbiderrogn

Forårssalat med stenbiderrogn er en nordisk inspireret opskrift, som kombinerer den lækre smag af stenbiderrogn, hellefisk og dejlig feldsalat.

Antal portioner
  • 250 g frisk stenbiderrogn
  • ½ tsk fint salt

Salat

Tilbehør

  • 100 g ristet hjertebrød

Fremgangsmåde:

Start med at fjerne de grove hinder fra rognen. Kom den i en skål og hæld koldt vand ved til den er dækket. Pisk forsigtigt i rognen med et pæreformet piskeris så hinderne hænger i riset. Fjern hinderne fra piskeriset og gentag piskningen, 1-2 gange, til der ikke er flere hinder. Lad rognen dryppe godt af i en sigte. Kom den i en skål og rør den forsigtigt op med salt. Lad den trække tildækket i køleskabet i ca. 2 timer. Smag evt. rognen til med salt.

Salat

Fjern forsigtigt roden fra feldsalaten så bladene forbliver samlede. Skyl salaten godt. Anret hellefisken på portionstallerkener sammen med salat, rødløg og stenbiderrogn. Server fraiche i en skål ved siden af.

Tips

Renset og saltet stenbiderrogn kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 50 %
Print