Asparges med rogn-vinaigrette og pocherede æg
45 min

Asparges med rogn-vinaigrette og pocherede æg

En dejlig forret med æg i flere variationer - hønseæg og fiskeæg sammen smager og ser godt ud.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Asparges med rogn-vinaigrette og pocherede æg

En dejlig forret med æg i flere variationer - hønseæg og fiskeæg sammen smager og ser godt ud.

Antal portioner

Pocherede æg

  • 1 liter vand
  • ½ dl ufarvet lagereddike
  • 1 tsk groft salt
  • 4 æg

Rogn-vinaigrette

  • 4 tomater (ca. 200 g)
  • 2 finthakkede rødløg (ca. 100 g)
  • 3 spsk finthakkede friske dildkviste
  • 50 g flyvefiskerogn, stenbiderrogn eller ufarvet kaviar
  • 1 spsk jomfruolivenolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 225 g grønne asparges
  • 25 g smør

Pynt

  • friske dildkviste
  • havsalt, fx maldon
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Pocherede æg

Bring vand, eddike og salt i kog i en gryde. Slå æggene ud i 4 underkopper. Når vandet koger, pisker du med et piskeris - så der dannes en hvirvel. Fjern piskeriset og hæld forsigtigt ægget ned i hvirvlen. Lad ægget koge ca. 3 min., til æggehviden er stivnet, men blommen stadig er flydende. Løft ægget op med en hulske og læg det i iskoldt vand. Tag eventuelle æggehviderester op af kogevandet og bring det atter i kog til næste æg. Lad de pocherede æg stå i det kolde vand til de skal bruges.

Rogn-vinaigrette

Del tomaterne i kvarte, skrab kernerne ud med en teske og skær tomatkødet i små tern. Bland tomattern, løg og de øvrige ingredienser godt sammen. Smag til.

Skyl aspargesene og knæk de nederste par centimeter af. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits aspargesene i ca. 3 min.

Fordel rogn-vinaigrette, asparges og pocherede æg på tallerkener. Pynt med dild, salt og peber og server.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,7 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 46 %
Print