Kartoffelfrittata med kryddersmør og grøn topping
30 min

Kartoffelfrittata med kryddersmør og grøn topping

Smagen fra det krydrede smør giver denne fritatta en dejlig smag af soltørrede tomater og krydderurter.
Bedømmelse (28 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelfrittata med kryddersmør og grøn topping

Smagen fra det krydrede smør giver denne fritatta en dejlig smag af soltørrede tomater og krydderurter.

Antal portioner

Kartoffelfrittata

  • 6 æg
  • ¾ dl skummetmælk
  • ½ tsk fintrevet muskatnød
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Grøn topping:

  • 1 bundt blancherede grønne asparges i mindre stykker
  • 4 fintsnittede forårsløg
  • 1 tsk hvid balsamicoeddike
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 200 g groft rugbrød

Fremgangsmåde:

Kartoffelfrittata

Steg løg og kartofler i en pande med fedtstof. Krydr med salt og peber og lad blandingen stege til kartoflerne er næsten møre - ca. 10 min ved jævn varme.

Pisk æggene sammen med mælk, muskatnød, salt og peber og hæld æggemassen over kartoflerne. Sæt panden midt i ovnen og bag frittataen færdig.

Grøn topping

Bland asparges, forårsløg, balsamico og peber godt sammen og fordel det på den varme fritatta. Server straks sammen med groft rugbrød.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 27 %
Print