Knuste kartofler

Knuste kartofler

1 time
Sprøde knuste kartofler smager fantastisk. Du kan lave dem året rundt, men de bliver kun bedre, hvis du bruger nye kartofler. Kartoflerne må ikke koges for meget, da de falder fra hinanden, når du knuser dem. De må heller ikke koges for lidt, så de ikke kan trykkes ud på bagepladen. Lad dem køle lidt af så overfladen tørrer lidt, inden du knuser dem med bunden af et glas. Knuste kartofler smager skønt at dyppe i din yndlingsdip - det kunne være hytteostdip, dip med salatost eller creme fraiche rørt med lidt chili eller krydderurter. Eller du kan spise dem som her med grøn pesto - mulighederne er mange. Husk at salte dem godt med flagesalt - det bliver de kun bedre af.
https://www.arla.dk/opskrifter/knuste-kartofler/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.

  • Kom de kogte kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv kartoflerne et tryk med bunden af et glas så de knuses, men stadig hænger sammen.
  • Smelt smør i en lille gryde og tilføj hvidløg. Pensl kartoflerne med hvidløgssmøret og drys med flagesalt.
  • Fordel osten på kartoflerne og sæt dem i ovnen - og bag dem sprøde og gyldne.

Du kan gøre de knuste kartofler klar i god tid, så de blot mangler at komme i ovnen.

Du kan også dyppe kartoflerne i en mere klassisk pesto med basilikum og de vil også smage godt med chilisauce eller creme fraiche dressing.

De knuste kartofler kan tilberedes i en airfryer i 15-18 min. ved 185°.

Energiindhold for hele retten:

3887 kJ / 929 kcal

Næringsindhold pr. 100g

553 kJ / 132 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 13,1 % 4,3 g
Kulhydrat: 43 % 14 g
Fedt: 43,9 % 6,6 g
Mere inspiration

Find opskriften på perfekte kogte nye kartofler her.

Relateret video
Knuste kartofler

Ingredienser

600 g Små nye kartofler kogte
25 g Smør
1 Fed hvidløg knust
Flagesalt
ca. 75 g Revet cheddar- og maasdammerost